Wildness + samtal på iaspis

wildnessmovie

Välkomna på visning av filmen Wildness med ett samtal efteråt!

24:e oktober 2013 på iaspis, Konstnärsnämnden, Maria Skolgata 83 i Stockholm. 

Filmen börjar 19:00. Samtalet pågår 20:45-21:30. Servering finns och det kostar inget att komma in.

WILDNESS [English below] : Ett dokumentärt porträtt av Silver Platter, en historisk bar i MacArthur Park, det område som har varit hem för communityt av latinamerikanska LGBT- immigranter sedan 1963. På ett realistiskt och magiskt sätt blir baren själv till en medspelande karaktär som står för narrativet när en grupp unga konstnärer skapar en perfomancekonst- och dansklubb (organiserat av filmens regissör Wu Tsang och DJ’s NGUZUNGUZU och Total Freedom) vid namn Wildness. Den veckovisa klubben utlöser en explosion av både kreativitet och konflikt. Vad betyder egentligen ”safe space” och vem behöver det? Hur skiljer det sig åt emellan oss? På och kring Silver Platter skapar sökandet efter svar till dessa frågor möten mellan olika generationer.

Samtal efter filmen: Om fantasiers nödvändighet
Filmens regissör Wu Tsang, Zafire Vrba och Alexander Alvina Chamberland möts i samtal om filmens olika teman och om olika platsers möjlighet att inrymma våra drömmar, kroppar, begär, fantasier och behov. Samtalet blir ett möte mellan deras erfarenheter av att använda konstnärliga metoder, exempelvis performance, musik- och klubbverksamhet, för att exempelvis vidga ett utrymme för en natt eller för flera, göra motstånd, njuta och bygga starkare band, intimitet och förståelse inom och mellan olika delar av communityt och andra/parallella politiska kamper. Samtalet hålls på engelska.

WILDNESS: Rooted in the tropical underground of Los Angeles nightlife, WILDNESS is a documentary portrait of the Silver Platter, a historic bar in the MacArthur Park area that has been home for Latin/LBGT immigrant communities since 1963. With a magical-realist flourish, the bar itself becomes a character, narrating what happens when a group of young artists create a weekly performance art/dance party (organized by director Wu Tsang and DJs NGUZUNGUZU & Total Freedom) called Wildness, which explodes into creativity and conflict. What does “safe space” mean, and who needs it? And how does it differ among us? At the Silver Platter, the search for answers to these questions creates coalitions across generations.

Läs mer om visningen här.

Se en trailer för Wildness här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s