SAMTAL UNDER STOCKHOLM PRIDE

 

we-alla-can-do-itVälkomna till lite olika samtal på Pride House!

Tisdag 29/7 Kafé Klara: Hejdå äktenskapsbalken Vi vet, äktenskapsbalken har relativt nyligen blivit könsneutral (2009, yay!). Men är det verkligen en så progressiv utveckling? Varför kan inte alla samlevnadsformer täckas in i en samlevnadsbalk? Hur svårt ska det vara? Varför har inte vänskapsrelationer lika hög status som kärleksrelationer? Det är dags att vi pratar om detta!

Medverkande: Christine Bylund, Zafire Vrba, Sissela Nordling Blanco, talesperson F!, Juridisk kunnig person från F!

Onsdag 30/7 Kafé Klara: BOY? GIRL? FUCK YOU! Panelsamtal om könsneutralt föräldraskap.
Fyra föräldrar delar med sig av strategier, knep och erfarenheter av att låta sina barn växa upp så könsneutralt som möjligt. Vi kommer också prata om erfarenheter av att som förälder vara intergender eller ha en annan transidentitet.

Medverkande: skribenter ur antologin Queerfamiljer

Fredag 1/8 Klarabiografen: SAMTAL OM SEPARATISM Vi känner oss tvungna att organisera oss separatistiskt ibland för att kunna komma längre i våra diskussioner, i vår organisering och vår antirasistiska aktivism.  FAGS har bjudit in Rummet och TRYCK till ett samtal om separatism som metod i antirasistiskt arbete. De tre grupperna/sammanslutningarna/organisationerna använder sig aktivt av separatism som metod men formulerar sig på olika sätt. Vi kommer prata om varför och hur vi arbetar.

Medverkande: Johanna Gustavsson och Zafire Vrba från FAGS, Alle Eriksson från TRYCK samt medlemmar från Rummet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s