Välkomna på vernissage

vernissage Blå Stället Residens Angered-konstnärerna Zafire Vrba och Johanna Gustavsson har under maj använt Konsthallen Blå Stället som tryck/affisch-verkstad med temat Konflikt. Zafire och Johanna har bland annat bjudit tidigare elever och personal från Angeredsateljén att arbeta tillsammans med dem. Välkommen att se resultatet!

VERNISSAGE OCH VISNING FREDAG 29/5 kl 17 – 19

Genom en konstnärlig praktik vill konstnärerna föra samtal med andra konstnärer, om utrymme och förutsättningar att arbeta som konstnär och vad platser som t.ex. Blå Stället eller Konstepidemin betyder. Angeredsateljén var en viktig förberedande konstskola som lades ner 2011 efter 10 års verksamhet. Residenskonstnärerna lyfter på det här sättet fram en aktuell fråga; breddad rekrytering till de konstnärliga högskoleutbildningarna. I en liten del av Konsthallen samlas material och bilder om skolan.

Läs mer om residenset och konstnärerna: http://www.blastallet.goteborg.se/ Residens Angered är ett samarbete mellan Konsthallen Blå Stället, Konstepidemin och Kultur i Väst. Det genomförs med stöd av Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och Kultur i Väst.

Utställningen pågår t.o.m. 18/6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s