Workshop i Göteborg för Valand, HDK och HSM

Print

Mellan 16 mars – 2 april 2016 kommer A-venue gästas av konstnären och curatorn Gabo Camnitzers utställning och workshopserie Meaning Making Meaning. FAGS kommer hålla en workshop om makt, klass och vithetsnormer inom konstnärliga utbildningar. Hela programmet finns här.

Hur ser en kulturinstitution ut? Vem kommer in, vem kommer ut? En gemensam analys av Akademi Valand, Högskolan för Design och Konsthantverk och Högskolan för Scen och Musik

21 mars 2016 klockan 14:00- 19:00
Det finns oftast en teoretisk medvetenhet på de konstnärliga utbildningarna kring det faktum att våra kulturinstitutioner är vita, patriarkala och styrda av kapital. Men om vi rent praktiskt skulle titta närmare på vem som är institutionen, hur skulle det porträttet se ut? Vem får plats i kulturens rum? Vem tar plats? Och vem bör lämna plats?
Det här är en workshop om vithetsnormer, klass och makt inom konstnärliga högskoleutbildningar. Tillsammans kommer vi teckna ett porträtt av de tre institutionerna Valand, HDK och HSM för att ge en bild av institutionens kropp. Vi kommer sätta konst och de konstnärliga utbildningarna i ett historiskt perspektiv och prata om hur kolonialt tankegods, breddad rekrytering och kapitalism hänger ihop och tar sig uttryck.

Workshopledare är Johanna Gustavsson och Zafire Vrba som båda jobbar som konstnärer och pedagoger med feminism, klassperspektiv, tillgänglighet och antirasism som huvudämnen. Johanna och Zafire bor i Göteborg och Stockholm och driver bland annat det feministiska galleriet FAGS tillsammans.

www.fags.se

Workshopen riktar sig till dig som studerar eller arbetar på Akademi Valand, Högskolan för Design och Konsthantverk och Högskolan för Scen och Musik.

Språk: svenska
Antal deltagare: 12 stycken
Länk till anmälan: http://goo.gl/forms/r3uPR0LSjc

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s