www.mittprivatliv.se

(English below)

Ett nytt, konstnadsfritt läromedel i sex och samlevnad

Privatliv är en läromedels-app om kroppen, känslor, relationer och sex. Den är särskilt framtagen för och tillsammans med elever med intellektuella funktionsvariationer. Appen är ett interaktivt material som möter ungdomarnas önskemål och behov, och som gör kunskap tillgänglig även för den som inte kan läsa och skriva. Appen är den första i sitt slag i Sverige – kanske till och med i världen.

Privatliv är skapad av sexualupplysarna Nathalie Simonsson och Zafire Vrba tillsammans med elever i särskolan och en stor grupp sakkunniga på området. Projektet har finansierats av Post- och telestyrelsen som har uppdraget att stärka utvecklingen av kommunikationslösningar för personer med funktionsnedsättning. Appen har designats av Doberman. 2018 vann Privatliv Swedish Design Awards i kategorin Tjänstedesign.

Appen är kostnadsfri och tillgänglig för alla.

Den går att hämta på www.mittprivatliv.se

Privatliv tar upp sådant som puberteten, känslor, integritet, kroppen, att hitta en vän, träffa en partner, ansvar, hångel och sex. Syftet är att förmedla kunskap, spegla känslor, hjälpa eleverna att reflektera kring stora frågor samt ge konkreta råd i olika situationer. Innehållet knyter an till läroplanerna för grundsärskolans årskurs 7-9 och gymnasiesärskolan gällande sexualitet, kroppen och relationer.

En handledning för appen finns här: privatliv-handledning

logga_fa%cc%88rg_outline_gradient_url_stor

RELEASE OF THE FIRST SEX EDUCATION APP IN SWEDEN

Privatliv (Private Life) is an educational app about the body, emotions, relationships and sex. The app is created for teenagers and young adults with intellectual disabilities. This interactive app is made to meet the users’ needs and the content is accessible also for those who don’t read or write.

The app Privatliv is the first of it’s kind in Sweden, and possibly the first one in the world. Privatliv is produced by the sex educators Nathalie Simonsson and Zafire Vrba together with students with intellectual disabilities. The app has been funded by the Swedish Post and Telecom Authority and designed by Doberman. Privatliv won Swedish Design Awards 2018 in the category Service Design.

Privatliv is a free app and can be downloaded (in Swedish) from: www.mittprivatliv.se

Film om arbetet med appen
Privatliv medverkar i Nyhetsmorgon
Reklamfilm för Privatliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s