AVLÄRA på Galleri KC i Göteborg

AVLARA_press.jpg

5-20 november 2016

AVLÄRA är en installation med textil, video, skulptur och text av Johanna Gustavsson och Zafire Vrba.Titeln syftar till det de-koloniala begreppet unlearning. Installtionen gestaltar närvaron av tvång och våld kopplat till klass, kön och hudfärg, som har sin grund i vår koloniala historia och samtid.

Vernissage 5:e november kl 12-16

Galleri KC, Erik Dahlbergsgatan 6 i Göteborg Öppettider. tis-sön kl 12-16

Johanna Gustavsson och Zafire Vrba är konstnärer och har arbetat tillsammans sedan 2012. Gemensamma arbeten är bland annat FAGS, Feminst Art Gallery Solidarity, Bländad – en kritiskt kurs om vithetsnormer och boken FAGS:METOD. Johanna Gustavsson och Zafire Vrba arbetar även pedagogiskt med kurser och föreläsningar på konstinstitutioner runt om i Sverige. AVLÄRA är en fristående fortsättning på konstnärernas utställning på Konsthallen Blå Stället under försommaren 2015.

AVLÄRA produceras med stöd från Göteborg Stad.

Mer info finns på www.fags.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s