KonstART 17 i Sollefteå

husettextVälkomna till KonstART, Konst Västernorrlands mobila mötesplats, denna gång i Sollefteå och på Orrenhuset – konst och kultur. Syftet är att skapa mötesplatser för verksamma inom konstområdet; konstnärer, institutioner, föreningar, kollektivverkstäder med flera.

Datum: 24 januari.
Tid: 17.00 – 19.00.
Plats: Orrenhuset – konst och kultur, Orrtorget 1, Sollefteå.

Temat på KonstART 17 är tryggare rum och denna gången har konstnären Zafire Vrba bjudits in att presentera sitt konstnärskap och öppnar sedan upp för ett samtal kring konstvärlden och konstnären utifrån ett normkritiskt perspektiv och hur vi kan skapa tryggare rum för konstnärer att verka i. Zafire arbetar med video, performance och pedagogik kring frågor som rör tillgänglighet, historieberättande och transrättigheter. Zafire Vrba är verksam i Stockholm men studerar just nu ljudkonst på Hola Folkhögskola. Anneli Nowén berättar även om verksamheten på Orrenhuset och Anita Berg informerar om projektet bakom den pågående utställningen ”Kom ljug mig en saga”. Representanter ur Sollefteå Konstförening finns på plats och upplyser om konstklimatet i Sollefteå, samt att konstkonsulenten berättar om vad som händer i regionen just nu.
Det bjuds på matiga mackor och konstmingel!

Anmälan görs till ida.roden@rvn.se senast 21 januari.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s