Samtal om queer familjebildning

Varmt välkommen till samtal om queer familjebildning som en del av World Pride 2021!

Måndag 16:e augusti kl. 11.30-13.00
Panelsamtalet kommer ske digitalt, är på svenska och kommer teckenspråkstolkas.

Så här gör du för att titta på samtalet digitalt:
Registrera dig hos WorldPride på https://invitepeople.com/events/2335d920cfb28a

Vad är egentligen queer familjebildning? Hur uttrycks tvåsamhetsnormen i lagstiftningen? Vad finns för möjligheter och hinder som präglar den queera familjens formation? Det är några av frågorna som våra eminenta panelister kommer att prata och diskutera utifrån olika perspektiv tillsammans med moderator Martina Hallin. RFSU Malmö välkomnar er till ett panelsamtal om queer familjebildning.

Panelister:
Cal Orre är samhällspolitiskt ansvarig på RFSL och har de senaste åren fokuserat mycket på föräldrafrågor och lagstiftningsförändringar som behövs för queera familjer. Hen är förälder i en familj som består av tre vuxna och ett barn och har gjort en hel del aktivism kring och mediaframträdanden kring föräldraskap. 

Zafira Vrba Woodski är konstnär, transaktivist och har ägnat hela sitt konstnärskap åt att skildra queera släktskap och historier. Sedan några år gör Zafira familjepodden.com om queera och feministiska familjer. Podden har särskilt fokus på familjer som hamnar utanför familjejuridiken och behöver hitta andra lösningar. Zafira bor i Stockholm och har en stor familj med flera barn i olika relationskonstellationer.

Catrine Andersson är docent i socialt arbete och undervisar i sexologi vid Malmö universitet. Hennes forskning kretsar kring tvåsamhet, flersamhet och otrohet, samt förändringar av hur välfärdssamhället skapar ramar för familjer och relationer historiskt och i nutid. 

Ingegerd Widell arbetar som verksamhetsutvecklare på Skatteverkets folkbokförings – och fastighetsavdelning och har arbetat med folkbokföring sedan 1980 (tidigare hos kyrkan). Ingegerd jobbar även med ID-kort, bouppteckningar och Äktenskapsregistret.

Martina Hallin är sexualpolitisk opinionsbildare, styrelseledamot i RFSU Stockholm, en av drivkrafterna bakom Fria Relationsgruppen, och leder sen flera år den evigt populära Existentiella Samtalsgruppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s