LIV DÖD SEX POP

Den 9/12 hade LIV DÖD SEX POP premiär på Dramaten. Uppsättningen är skapad av regissören och koreografen Tove Sahlin, dramatikern Malin Holgersson, scenografen Josefin Hinders och kompositören Malin Dahlström. Jag har arbetat nära teamet som rådgivare och med hela ensemblen som dödsdoula.

LIV DÖD SEX POP är en dansant dokuföreställning om livet och döden, möjligheter och hinder, baserad på de medverkandes egna berättelser.

En tunnelbanevagn har kraschat in på Dramatens stora scen och livets förväntningar frontalkrockar med verkligheten. ”Plats på scen!” ropar någon. Men vem kommer ens in på teatern, i tunnelbanan eller över torget?

Här delar elva skådespelare och dansare, i en inkluderande ensemble, med sig av sina livsögonblick och dödsdanser i en fysisk och visuell smällkaramell. Det handlar om det som vi alla har gemensamt: vi föds och någon gång ska vi dö. En har tänkt ut att hon ska dö för sig själv i gräset på sin morfars äng. En annan i en sjukhussäng med alla sina barn och deras mammor runt sin bädd. En är ofta arg, fast egentligen ledsen. En vill inte prata alls utan bara dansa.

Liv död sex pop är som en dråplig, dansant och dödsallvarlig popsång. En drömsk dokumentär dystopi. Mer om föreställningen och biljetter finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s