Transtillstånd på Not Quite

Ancient is my pronoun, foto Maria Nordin

Varmt välkomna till utställningen Transtillstånd på Not Quite i Fengersfors

Utställningen pågår 1-5-22/5 2022 och vernissage är 1/5 kl 11-17

Transtillstånd är en könseuforisk installation med ljud, video, foto och skulptur av Zafira Vrba Woodski.

Två serier av verk visas i utställningen: 

Transitioning Orchestra som består av sammansatta ljudskulpturer som spelar en mix av röstträning, egenvård, laserbehandlingar, operationer, hormoner och samtal med andra transpersoner. Tillsammans bildar ljuden en futuristisk, flytande poesi. 

Pronomenserien handlar om det livslånga skapandet av identiteter som är lika mycket allmänmänskliga, icke-mänskliga som bortom-mänskliga. Binära kön (man och kvinna) genomsyrar både vårt språk, tänkande, vetenskapliga och juridiska system. Därför är Pronomenserien också ett pågående och konstant utforskande av det som finns bortom allt detta. 

På vernissagedagen 1/5 öppnar samtliga utställningar på Not Quite. Hela programmet finns här. Zafira deltar också med ett verk i Homografiska museet. Homografiska ligger också i Fengersfors och mer information finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s