Ludna tungor

Ludna tungor

LUDNA TUNGOR är en performancegrupp som består av Zafire Vrba och Tomas Woodski med gäster. Gruppen har gjort ett antal föreställningar sedan 2010, bland annat på Världskulturmuseet och Konserthuset i Göteborg och på Anna Loulou i Jaffa. Ludna tungor gör även videoverket ”Ludna tungor” som filmas, klipps och visas kontinuerligt. Den första versionen visades på Konserthuset i Göteborg 2011, den andra på Gallery Detroit i Stockholm 2011 och i Yafo i Israel 2012. Den tredje versionen av verket är nu på klippbordet med material från bland annat Jerusalem, Estland och Albanien.

Programtext från Ludna tungors första performance i Göteborg under transfestivalen på Världskulturmuséet 14/5 2010:

KATTER UTAN PAPPER
Ludna tungor är ett artöverskridande kringresande BDSM-sällskap. Med animalistiska humoresker vill vi roa oss på mänsklighetens bekostnad. Våra tassar både smeker och klöser och skapar såväl politiskt spinnande som upphetsande jamningar. Följ med oss på en resa bortom de humanoidsexuella gränserna. I showen ”Katter Utan Papper” har ludna tungor valt att slicka lite extra på migrationsföreteelser, myndighetsutövande och papperslöshet.

Programtext från Ludna tungors andra performance i Göteborg på Konserthusets Queerieté 4/6 2011:

Äntligen återkommer kattfamiljen till Göteborg: krafs & slafs, dessa gulliga små kattungar med orakade kön introducerar den pompösa kattpappan samt den helige ande. Även du kan adopteras in i världen av upphostade hårbollar, hängiga nätstrumpbyxor och knorriga morrhår – men bara om du går på lådan och dricker din mjölk som du ska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s