Present / Pågående

ONGOING PROJECTS / PÅGÅENDE PROJEKT

himlenärfejk

Himlen är fejk, 2017

I Hagalund är himlen alltid blå.
På 60-talet revs stadsdelen Hagalund för att ge plats för Blåkullas fjortonvåningshus med ljusblå fasader. Taktiken känns igen, att prata om att förbättra människors levnadsvillkor genom att förändra byggnaderna de bor i. Vi ser det i allt från miljonprogrammens upprustningsprojekt till utförsäljning av hela förorter och bostadsområden. Vems levnadsvillkor är det som förbättras?
Himlen är fejk är en film av konstnären Zafire Vrba som bor och arbetar i Hagalund. Filmen är en koreografisk skildring av resor i tid och rum och utgår från minnen och vittnesmål från generationerna som bott och bor i Hagalund. Filmen kommer ha premiär under 2017.

FAGS

FAGS – FEMINIST ART GALLERY SWEETHEART/STOCKHOLM/SAFER SPACE

FAGS är ett feministiskt och feminist-separatistiskt galleri som drivs av konstnärerna och pedagogerna Johanna Gustavsson och Zafire Vrba.

Galleriet öppnade för första gången i oktober 2013 i Stockholm på Konsthall C i Hökarängen. Sedan dess har FAGS haft residens i Göteborg, hållit ett antal omgångar av kursen Bländad – en kritisk kurs om vithetsnormer, undervisat på bland annat Kungliga Konsthögskolan i Stockholm, Konstfack, HDK, Valand och Gerlesborgsskolan, gett ut boken FAGS:METOD och ställt ut installationen AVLÄRA.

För mer information: fags.se

SpermahoranFoto: Maja Borg

SPERMAHORAN – EN FILM OM BARNLÄNGTAN

Filmen Spermahoran handlar om barnlängtan, könsöverskridande och kroppar som på olika sätt bär barn. Filmen är gjort av Anna Linder tillsammans med Hanna Högstedt, Juli Apponen och Zafire Vrba. Spermahoran är en del av Anna Linders konstnärliga forskning om queer experimentell film vid Akademin Valand i Göteborg. Mer om forskningen finns här. Spermahoran hade premiär i januari 2016 på Internation Film Festival i Rotterdams och har sedan dess turnerat runt om i världen. Mer om Spermahoran finns här.

trees Christina Caprioli

KROPPSFUNKTION

KROPPSFUNKTION är ett projekt om språk och koreografi, där personer med olika funktionsvariationer tar plats. Tillsammans vrider och vänder vi på språk, koreografi och rörelser. Projektet är ett samarbete mellan c.off, en verksamhet som koreografen Cristina Caprioli grundade 2004, ccap, VIDA, Kung Saga, Lindparken och Shake it Collaborations. Min roll i projektet är att som konstnär utveckla en koreografisk verktygslåda för minnesträning och tidsgestaltning. Verktygslådans syfte är att öka delaktigheten för alla medarbetare, undersöka alternativa tidsrymder och motarbeta maktstrukturer baserade på funktionalitet. Lådan används för närvarande inom projektet på Lindeparken. Mer info om KROPPSFUNKTION finns här.

SVAR PÅ TALvernissagekort_minidentitet_a5_digitalt

-Alltså nu har jag suttit och kollat på dig hela kvällen och jag kan inte riktigt placera dig.

Detta är ett ljudverk (8:49 min) baserat på det verbala självförsvarsprojektet SVAR PÅ TAL. Verket hade premiär på Motala Konsthall 1 mars 2017 och uppförs även på Trans Fest Stockholm den 1 april.

Privatliv är en app som handlar om kroppen, känslor, relationer och sex. Appen är framtagen av Nathalie Simonsson och Zafire Vrba. Den är finansierad av Post- och telestyrelsen. Privatliv lanserades i September 2016. Sedan dess är både Nathalie och Zafire och föreläser och handleder kring appen, i samarbete med bland annat Specialpedagogiska skolmyndigheten, Skolverket, Nacka kommun, Stockholms läns landsting, Föreningen för Sveriges Ungdomsmottagningar och Särskolans rikskonferens. Appen är gratis och finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s