Sexbyrån

Hur känns det att vara kär? Var och när får man onanera?  Vad händer när man blir kåt? Och hur visar jag vad jag vill – och inte vill? Sexbyrån är den första tv-serien någonsin om sex för och med ungdomar med en intellektuell funktionsnedsättning. Sexbyrån handlar om kroppen, känslor, kärlek och sex och vänder sig till högstadie- och gymnasieelever i särskolan.

Sexbyrån är en serie i sex delar som utgår från ungdomarnas egna frågor om sex. I serien blandas studiosamtal med dramatiseringar, ungdomspanel, reportage och nyskrivna låtar om kropp och sex. Programledare är Ebba Jonsson och Zafire Vrba. Sexbyrån hade premiär 2013 är och gjord av Utbildningsradion. 

Alla avsnitt och handledning finns här

Titta gärna på panelsamtal med Olof Risberg, Thérèse Juvall, Lotta Löfgren Mårtensson och Zafire Vrba om sexualkunskap i särskolan. Programmet sändes i Kunskapskanalen och finns här.

Zafire Vrba & Ebba Jonsson – programledare för Sexbyrån. Foto: Karin Alfredsson/UR

6 kommentarer

  1. Hej! Jag heter Lina. Jag undrar om det blir flera program och hur anmäler man sig i så fall att vara med. Mvh Lina Dalnäs Lyckhage

    1. Hej Lina! Jag tror inte att Utbildningsradion har planerat några fler program i serien Sexbyrån. Jag sparar din epostadress och hör av mig om det skulle bli några fler program som jag är inblandad i. Allt gott, vänliga hälsningar Zafire Vrba

  2. Jag saknar att ni inte tar upp självförsvar för tjejerna. Med tanke på att kvinnor med funktionsnedsättning i högre grad utsätts för sexualiserat våld än andra kvinnor så är det ju extra viktigt. Ett helt program om det hade varit bra.

    1. Hej Kerstin! Jag håller helt med! Jag hoppas på fler säsonger för att kunna ta upp självförsvar och mycket annat som inte fick plats i de sex första avsnitten. Tack för förslaget!

  3. Hej! Jag är lärare och jag tänkte visa sexbyrån för mina elever och så finns den inte kvar. Visserligen finns det en kortare version på SLI men jag skulle vilja visa den som är från 2013. Varför har den försvunnit? En så viktig serie borde varken försvinna eller förkortas. Hälsningar Cicci

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s