Experience / Uppdrag

HPIM1242.JPGFrilansande konstnär och pedagog med bland annat Världskulturmuseet, RFSL, RFSL Ungdom, tidskriften Bang, ABF, Solna Stad, Göteborgs Universitet, Stenebyskolan, Gerlesborgsskolan, Ersta Sköndals Högskola, Moderna museet, Utbildningsradion, Södertörns tingsrätt, Unionen, Riksutställningar, Norrköpings kommun, Växjö konsthall och Göteborgs Konsthall som uppdragsgivare. Uppdragen har varit konstnärliga beställningsjobb, utbildning av personal, workshops eller föreläsningar.

Konstnärlig handledare på Inuti Kungsholmen. Stiftelsen Inuti driver tre konstnärliga dagliga verksamheter för konstnärer med LSS-beslut. Som konstnärlig handledare arbetar jag med ateljésamtal, konstnärlig utveckling och med utställningsproduktion. 2018-

Projektutvecklare i Arvsfondsprojektet Dejting som funkar. Tillsammans med Kulturparken i Uppsala gör vi en förstudie för ett projekt som riktar sig till personer med intellektuella funktionsvariationer. Dejting som funkar kommer innehålla både en dejtingapp och att skapa fysiska mötesplatser i ett nära samarbete med användarna. 2018-

Ansvarig för det pedagogiska utvecklingsarbetet i Kvarteret Olle Olsson Hagalund i Solna. 2017-

Projektledare och initiativtagare till appen PRIVATLIV, ett digitalt undervisningsmaterial i sex- och samlevnad för särskolan. Privatliv togs fram tillsammans med kollegan Nathalie Simonsson, designbyrån Doberman och elever i särskolan. Privatliv släpptes hösten 2016. Appen finansierades av Post och telestyrelsen och vann Swedish Design Awards 2018 i kategorin tjänstedesign. http://www.mittprivatliv.se

Styrelseledamot i Grafikskolan Stockholm, 2015-2019

Styrelseledamot i Nyckelviksskolan, 2015-2016

Programledare för Byggänget, Utbildningsradions läromedel i teknik för särskolan, 2015 

Residens Angered, mars-maj 2015 Residenset delas med Johanna Gustavsson och är ett samarbete mellan Blå Stället Konsthall och Konstepidemin.

Utställningen Playground på Världskulturmuseet i Göteborg, 2015 Tillsammans med konceptdesignern Nikolas Minas Sachnikas har jag gjort formen och innehållet på Normscenen som är en del av museets utställning Playground.

Styrelseledamot i the Unstraight Museum, 2014-2016

Konstnär och styrgruppsmedlem i KROPPSFUNKTION, 2014- KROPPSFUNKTION är ett koreografiskt projekt som drivs av föreningen c.off i samarbete med ccap, VIDA, Kung Saga Gymnasium och Lindeparkens gymnasiesärskola.

Programledare för Sexbyrån, Utbildningsradions programserie om sex och kärlek för särskolan. Programmen hade premiär hösten 2013.

Hantverkspedagog på Lindeparkens Gymnasiesärskola i Skärholmen, 2011-2015 Undervisning i trä- och metallhantverk och screentryck till elever med särskilda behov. I mina uppdrag på skolan ingick även att utforma och leda gruppen Kropp och Känsla som är en del i  sex- och samlevnadsundervisningen.

Pedagog på Marabouparken, 2012- Jag jobbar på Monsterklubben som är barn- och familjeverksamheten på konsthallen Marabouparken. Klubbarna är kopplade till den pågående utställningen och börjar alltid med en barnvisning innan veckans workshop.

Gästlärare på Nyckelviksskolan, 2012, 2013, 2014, 2015 och 2016 Under höstterminerna håller jag en kurs i TRYGGARE RUM – workshopmetodik och normkritik som pedagogiskt verktyg för Hantverkspedagogprogrammet.

Projektledare för Pride Ung, ungdomsverksamheten på Stockholm Pride 2011 och 2012 Pride Ung är ett samarbetsprojekt mellan Kulturhuset, RFSL och Stockholm Pride. Jag har de två senaste åren ansvarat för  program, schemaläggning, personal, budget och all kommunikation mellan aktörerna bakom Pride Ung.

Praktik och vikarierande produktionsansvarig på REMAKE, 2011 REMAKE är Stockholm Stadsmissions eget märke där jag gjorde 7 veckors praktik under min utbildning till hantverkspedagog. Efter praktiken jobbade jobbade jag under våren och sommaren som vikarie för produktionsansvarig och som sömmerska. I jobbet produktutvecklade jag alla accessoarer och designade och producerade REMAKEs Pridekollektion 2011.

Hantverkspedagog och fritidsledare på fritidsverksamheten Egalia, 2009-2011 Egalia drivs av RFSL Stockholm för ungdomar mellan 13-20 år och har drygt 2500 besökare per år. Under två år jobbade jag 1-2 kvällar i veckan med identitetsstärkande arbete och sexualupplysning, främst genom hantverk och workshops. Egalia arbetar efter en egen normkritisk pedagogisk modell som vi utvecklade tillsammans under verksamhetens gång och även tryckte upp som ett metodmaterial.

Utbildare inom RFSL Ungdoms normkritiska projekt BRYT!, 2007-2010 I projektet har jag utbildat allt från ungdomsorganisationer till genusstudenter i normkritisk pedagogik och organisationsutveckling.

Assistent, ledsagare, boendestödjare och habiliteringspersonal och hemtjänst inom bo-omsorgen för Göteborg Stad 2001-2009.  Göteborg Stad var min främsta arbetsgivare i Göteborg med anställningar i Lundby och Linnéstaden. Jag har jobbat med brukare i alla åldrar både inom SOL och LSS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s