Pronomenserien på StaDemonia

Välkomna på vernissage av Pronomenserien på StaDemonia Tattoo Stockholm!

Lördag 29/5 2021 kl 15-18, Slipgatan 9 i Hornstull (tre trappsteg ner till lokalen, uppfällbar ramp finns)

Bracken is my pronoun

En vanlig skildring av transpersoner är ett före- och efternarrativ. Alltså berättelser om att vara obekväm i sin kropp, genomgå könsbekräftande behandlingar och sen bli ”klar” med sin könsidentitet. För en del transpersoner stämmer detta narrativ, men för många är könsidentiteten ett livslångt utforskande mellan eller bortom de två juridiska kön som finns i Sverige idag. Pronomenserien handlar om detta livslånga utforskande av identiteter som är lika mycket allmänmänskliga, icke-mänskliga som bortom-mänskliga. Binära kön (man och kvinna) genomsyrar både vårt språk, tänkande, vetenskapliga och juridiska system. Därför är Pronomenserien också ett pågående och konstant utforskande av det som finns bortom allt detta. Zafira lägger sin mänskliga identitet åt sidan för att finna släktskap långt bortom språkets begränsningar. 
I Pronomenserien ingår foto, video och ett program med guidade meditationer.

Utställningen pågår fram till 9/7 2021.

Välkommen på vernissage 29/5 kl 15-18 med corona-avstånd, max 8 personer i studion och fika utomhus. Performance med Sindri Runudde under vernissagen! 6/6 kl 15 blir det guidad meditation bortom kön och identitet. Mer info om programmet finns på Facebook.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s