SVAR PÅ TAL

SVAR PÅ TALSom normbrytare på olika sätt är vi supertrötta på att få jobbiga frågor och fördomsfulla antaganden slängda i ansiktet i tid och otid. Känner du igen dig? Vilka är de bästa svaren för att avväpna, upplysa eller helt enkelt göra upp med frågorna? SVAR PÅ TAL är en workshop i verbalt självförsvar där vi tillsammans skapar de bästa svaren och bygger strategier för att slippa ta skit.

SVAR PÅ TAL är ett konstprojekt, en workshop och en mobilisering av normbrytare. Snart lanseras vår hemsida svarpatal.se och framöver kommer våra metoder och svar att ges ut i bokform. Leta upp oss på Facebook, vår grupp heter SVAR PÅ TAL.

SVAR PÅ TAL är skapat av Jojo Stenberg och Zafire Vrba, båda konstnärer och pedagoger med åratal av erfarenhet från ungdomsverksamheter, workshops och transfeministisk aktivism. Projektet drivs av Jojo och Zafire tillsammans med Anna Pirata Stendin, Mario Runesson och Cajsa Unnbom.

SVAR PÅ TAL-workshops har hållits i många sammanhang och för många beställare, bland annat för ABF, RFSU, Stockholm Pride, Eskilstuna Pride, West Pride, tidskriften Bang, Liquid, Queertopia, Uppsala Pride, Anarkistiska bokmässan, Anarchopride och Elda.

Titta gärna in på svarpatal.se

Läs vad olika medier har skrivit om SVAR PÅ TAL:

Ursäkta men jag måste bara fråga, är du bög?” – Astra Nova

”SVAR PÅ TAL skrivs alltid med stora bokstäver” – feministiskt perspektiv

Serie om SVAR PÅ TAL av Sara Hansson på uppdrag av tidskriften Bang. Publicerad i Bang 2/2013. Saras blogg: http://hejasara.blogspot.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s